Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vores kæledyr er en stor del af familien. Vi tager dem til dyrlæge, giver dem gaver og passer i det hele taget rigtig godt på vores dyr i Danmark. Vi har også en lovgivning, der passer på vores dyr. Læs med her, og bliv klogere på, hvad loven siger, du skal anskaffe dig sammen med dit kæledyr.

Din hund skal have et hundetegn om halsen

I Danmark er det lovpligtigt, at hunden registreres med en chip, inden den er 8 uger gammel. Dermed kan dyrlæger, Falck, politiet og dyreinternater scanne chippens nummer og hurtigt finde ud af, hvor hunden hører til. Herudover skal alle hunde over 4 måneder bære hundetegn. Et hundetegn sikrer, at andre mennesker, der finder hunden nemt kan aflæse hundetegnet og finde frem til ejeren. Hundetegnet skal være graveret med ejerens navn, adresse og tlf.nummer. Her kan du bestille billige hundetegn med gravering – endda med hurtig levering. Du kan vælge mellem mange flotte designs, fx et hundetegn med billede af din hund, som næsten ligner et smykke.

Mærkning af katte

I Danmark er det endnu ikke lovpligtigt at registrere katte. Det danske katteregister er således en frivillig ordning, hvor mere end 500.000 katte gennem årene er blevet registreret enten via chip eller øretatovering. Det er en rigtig god ide at få mærket sin kat, hvis den løber løst rundt. Registrering er den eneste reelle mulighed for at få sin kat tilbage, hvis den løber væk. Alle kan slå kattens øretatovering op på nettet, mens der skal en dyrlæge, Falck eller dyreinternat indover for at scanne chippen i øret. Det er en stor tryghed for en katteejer at få at vide, hvad der er hændt med katten, hvis det ulykkelige skulle ske og den bliver ramt af en bil.

Written by admin