Den gode søvn er din redning i en travl hverdag

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

God søvn er forudsætningen for en velfungerende hverdag. Det ved alle, der har prøvet at være berøvet fra god, dyb søvn i en længere periode.

Søvn renser hjernen og styrker immunforsvaret

En del forskning har beskæftiget sig med vigtigheden af søvn. Og anbefalingen lyder på, at voksne skal have mellem 7-9 timers søvn om natten. God, sammenhængende søvn er nemlig nødvendig for, at vores hjerne kan lagre indlærte ting fra dagen før samt restituere og forberede sig på en ny dag med flere nye inputs. Når hjernen har det godt, fungerer resten af kroppen også godt. For eksempel vil det gå ud over vores immunforsvar, hvis vi har perioder, hvor vi sover for lidt og for dårligt.

Sådan får du god søvn

Du kan selv gøre meget for at få bedre søvn. Kroppen skal så vidt muligt skånes fra arbejde, hård motion eller skærmbrug den sidste time op til sengetid. Hvis du kan, så tøm hovedet for de tanker eller spekulationer, du evt. går rundt med. Skriv dem ned og håndtér dem i morgen. Rent fysisk kan du indrette soveværelset neutralt og fri for skærme. Rummet skal være køligere end resten af huset. Mørklæg værelset og eliminér forstyrrende lyde. Hvis din partner snorker, taler i søvne eller skærer tænder, så overvej muligheden for separate soveværelser, ørepropper eller behandling.

En god seng skal være din gulerod

Nogle gange er man så træt, så man nærmest kan sove hvorsomhelst. De fleste gange skal der dog lidt mere til. Og her er det en rigtig god idé at have en seng, der er så god, at man nærmest savner at komme ind og ligge i den. Du vil opleve en stor forskel på kroppen, når du vågner op i en kvalitetsseng, som passer lige til dig. Carpe Diem er en af Sveriges førende producenter af luksuriøse senge, med hårdhedsgrader, der kan tilpasses vha. både undermadrasserne og den øverste madras. Carpe Diems slogan “Good Days Start At Night” afspejler sig i høj grad i de gennemførte kvalitetssenge. Du kan se og prøve Carpe Diem sengene hos Nordfjeld.

Written by admin