Få hjælp fra en psykolog til at håndtere stress

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi mennesker kan klare meget – både fysisk såvel som følelsesmæssigt. Men vi er flokdyr. Det er ikke meningen, at vi skal håndtere store belastninger og livsomstillinger alene.

Det er svært for de nærtstående at hjælpe

Vi mennesker har brug for hinanden, og vi har brug for at føle os hørt og set. Et lyttende øre og en skulder at græde ud ved, er rigtig god. Men det kan være rigtig svært for de nærtstående at være i. Det er svært at se sin ægtefælle, datter eller nære ven have det svært, hvad end det drejer sig om stress, angst eller depression. Samtidig ved man som nærtstående ikke, hvad man skal stille op. For man kan jo ikke løse det for det anden part – uanset hvor meget man ellers gerne ville.

Længerevarende stress er invaliderende

I løbet af et liv er det ikke ualmindeligt at opleve stresssymptomer som hjertebanken, trykken for brystet, søvnløshed, indre uro og dårlig mave. Men når det udvikler sig til en længerevarende belastning, ender det med at blive invaliderende for den syge, dennes familie og omgangskreds. Når man først er blevet syg af stress, så er det en rigtig god ide at få professionel hjælp. Den stressramte er havnet i en ond spiral af manglende koncentration og tankemylder, og kan ikke selv se sig ud af situationen.

Få hjælp ved en psykolog

Når man først er kommet til den erkendelse, at man har brug for at tale med en psykolog, så bør man starte behandling med det samme. I PsykologNord er visionen, at patienter skal have adgang til psykologsamtaler uden ventetid. Så hvad end du vil i behandling hos en psykolog i Århus, en psykolog i Aalborg eller en psykolog i Odense, så kan du komme til samtale uden ventetid. PsykologNord har tilmed åbent alle ugens dage fra kl. 9-21, så du kan tilrettelægge tiden, så det passer ind i din hverdag. Psykologen vil tale med dig om de nødvendige forandringer i i dit liv, der skal til for at aflaste stresstilstanden. Det kræver naturligvis tid og tålmodighed, men med støtte fra psykologen og hjemmefronten kan man komme i mål. De fleste kommer styrkede ud på den anden side med en større selvindsigt og evne til prioritere i livet.
Written by admin