Forslag til hvordan du kan spare på varmeregningen

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du bor i hus og har dit eget olie- eller elfyr, skulle du måske begynde at overveje at få skiftet det gamle fyr ud med erstatninger der både er billigere og samtidigt mere miljøvenlige.  

Piller i stedet for olie eller el  

Det kan lyde dyrt og uoverskueligt at skulle investere i nyt fyringsapparat, men hvis du skifter fra et oliefyr til et pillefyr kan du spare omkring 60 % på varmeregningen og helt op til 70% besparelse på at skifte elfyret ud med et pillefyr. Derfor vil et pillefyr kunne tjene sig selv hjem i løbet af 2-4 år.  

Hvad skal du overveje inden du skifte til et pillefyr? 

Et pillefyr kræver mere vedligeholdelse end et olie- eller elfyr, da det nogle gange skal fyldes, samt askeskuffen skal tømmes, Men hvis du vælger at investere flere penge i et pillefyr, kan du få selvrensende fyr og automatisk påfyldende, så du sjældnere skal fylde og tømme pillefyret.
Hvis du ikke ønsker at skulle bruge vildt meget tid og penge på at skulle installere et pillefyr, kan du købe et ready to burn pillefyr, som giver disse fordele: 

  • Al kabling er foretaget, alt er samlet og fyret er lige til at stille op, og det vil spare dig for ca. 2-3 timers arbejde 
  • Askeskuffe kan tages ud af fyret uden at svine omgivelserne til, klart gennemtænkt og smart 
  • Stor askeskuffe som først skal tømmes efter afbrændning af ca. 3 tons piller. 
  • Kompressor rens af pillefyret, både pille brænderens hærd og af kedlen. 

Men husk at købe et pillefyr efter huset behov. Er i en stor familie i et stort hus, eller har i et lille hus, der ikke kræver meget varme. Har i lyst til at skulle fylde pillefyret op og rense det ca 1. gang om ugen?  og har i plads til at have flere paller piller stående? 

Written by admin