Forslag til hvordan du skriver den perfekte opgave

study

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du er ved at skrive opgave i skolen, eller på arbejdet, er der en række ting du skal tage forbehold for. Vi vil her i artiklen forsøge at komme med nogle forslag til hvordan du skrive en perfekt opgave.  

Husk den røde tråd 

Det er vigtigt når du skriver en opgave, at du har en rød tråd i hele opgaven. Så det du læser først giver mening med det der kommer efterfølgende. Det vil sige at du ikke skriver om noget du først forklare senere i din opgave, så personen der læser opgaven ikke forstår hvad det er du skriver om.  

Korrektur  

Det er vigtigt at læse korrektur på din opgave, få gerne en anden til at læse den igennem udover dig selv. Det kan være en god ven, eller et familiemedlem. De kan ofte se nogle ord, eller fejl du selv overser. Hvis du vil være helt sikker på at grammatik og korrektur er iorden, kan det anbefales at lade et professionelt oversættelsesbureau, stå for din korrektur, eller hvis du f.eks. skriver en Engelsk opgave, lade dem oversætte eller læse korrektur på din Engelsk opgave. 

Spar med andre 

Det kan være en god ide under selve opgave skrivningen, at spare med andre. Det kan være klassekammerater, hvis det er en skoleopgave. Så i kan hjælpe hinanden, komme med konstruktiv kritik, og evt. Komme med ideer. Hvis det er en arbejdsopgave/rapport, kan det være kollegaer, eller venner der ser på din opgave.  

Kill your darlings 

Et gammelt ordsprog lyder “Kill your darlings”. Det betyder at man ikke kun skal gå efter de ideer, man selv er vild med. Men at du skal lytte på det research og test du får lavet, også selvom det taler imod dine ideer. 

Hvis du følger disse råd skulle du hurtigt kunne lave en god opgave.  

Written by admin