Forslag til hvordan du undgår en vandskade

vandrør

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du kan gøre meget for at forebygge vandskader i dit hjem. Vigtigst af alt handler det om at have ordentlige brønde og kloaker, der kan håndtere store mængder regn og sne. 

Hvordan sker der vandskader i kælderen? 

I 2015 blev der anmeldt omkring 70.000 vandskader på enfamiliehuse i Danmark. Den støreste årsag til skaden skete, var at der var skjulte rør og stikledninger. Derefter var en af de største årsager vejrfænomener.  
Men der findes flere årsager til vandskader sker, og det kan være: 

  • Utætte tagbrønde eller kloakledninger. 
  • Revner eller huller i fundamentet, som gør, at vandet kan trænge ind i kælderen. 
  • Problemer med omfangsdræn. Hvis der ikke er etableret et omfangsdræn rundt om huset, eller hvis et eksisterende omfangsdræn ikke fungerer ordentligt, kan det også give anledning til vandskader. De vandskader, der skyldes ekstremt vejr, klimaforandringer m.v. kan skyldes: 
  • Havet eller åer kan gå over deres bredder, så der løber vand ind i huse og kældre. Dette fænomen kaldes også stormflod for ikke at forveksle med skybrud. 
  • Kloakkerne kan blive overbelastet ved voldsomme regnskyl (fx skybrud), så afløbsvandet bliver presset op gennem gulvafløbet i en kælder. 
  • Grundvandet kan stige, så vandet presses op igennem utætheder i kældergulvet og kælderydervæggene. 

Hvad kan du gøre for at forebygge skader? 

Du kan først og fremmest lade en professionel VVSer stå for dine VVS installationer, det gør samtidigt også du er bedre stillet forsikringsmæssigt, hvis der så skulle ske en eventuel skade.
Derudover kan det være en god ide at tjekke om alle rør er intakte og ikke har noget tæring eller utætheder. Sørg for at rør i kolderum er isolerede, så de ikke går i stykker i frostvejr
Hvis du har tagrender, nedløb eller brønde, så sørg for de er rensede, så de ikke tilstopper.
Tjek husets sokkel og vægge i kælderen for revner og skader.  

Written by admin