Forslag til hvorfor du skal have en tilstandsrapport

rapport

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du står og skal sælge din bolig, kan det være svært for en kommende køber at finde ud af hvilke fejl og mangler der er, og i hvor stor en grand de har betydning. Derfor er det muligt at få lavet en tilstandsrapport, som kan fortælle dette. 

Hvad er en tilstandsrapport 

Det er frivilligt om du vil have lavet en tilstandsrapport eller ej. Men det anbefales altid, da det gør boligsalget betydeligt lettere. Samtidigt er du som sælger via loven tvunget til at stå ansvar for fejl og mangler i boligen i helt op til 10 år, hvis du ikke har lavet en tilstandsrapport til en ejerskifteforsikring. 
Tilstandsrapporten udarbejdes ud fra en karakterskala bestående af disse: K0, K1, K2, K3, UN. Karaktergivningen er en byggeteknisk vurdering og tilstandsrapporten fortæller derfor ikke hvor meget det vil koste at udbedre eventuelle fejl og mangler. Tilstandsrapporten udarbejdes ud fra et visuelt eftersyn, det vil sige at der ikke er tale om et deciderede indgreb, for at undersøge bygningens tilstand. K0 er kosmetiske skader, K1 mindre alvorlige skader, K2 alvorlige skader, og K3 er kritiske skader. 

Hvem kan udføre en tilstandsrapport? 

OBH-gruppen er en af landets førende indenfor tilstandsrapporter, de tilbyder endda at du først behøver at betale for tilstandsrapporten op til et år efter den er udført, fordi du allerede har mange udgifter ved et hussalg.
De laver tilstandsrapporter i hele landet, så lige meget hvor du bor henne, så kan de hjælpe dig.
Du kan læse mere om OBH-gruppen her. 

OBH tilstandsrapport omfatter nu også angivelse af restlevetid på taget, ekstra oplysninger om vvs-installationer samt en generel hustypebeskrivelse i henhold til den seneste gældende Huseftersynsordning. 

Så hvis du står og skal sælge din bolig er det en rigtig god ide at få lavet en tilstandsrapport, så du ikke står om 5-7 år og de nye ejere af din bolig, kommer med noget de vil have lavet. 

Written by admin