Guide: 3 ting du skal huske, når du anskaffer dig en kat

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er ingen tvivl om, at et kæledyr er en fantastisk tilføjelse til familien og hverdagen. Katten er dog speciel, fordi den er meget selvstændig. Der er derfor flere forskellige ting, du skal huske, når du anskaffer en kat. Du skal blandt andet huske at løfte katten korrekt. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide med 3 ting du skal huske, når du anskaffer dig en kat. Læs med her eller på Canem.

Katten er et jagtdyr

Noget af det vigtigste du skal huske, når du anskaffer dig en kat, er, at katten er et jagtdyr. Selvom katten også elsker at slappe af på sofaen, er den et nat- og jagtdyr, der skal have disse behov dækket. Får katten ikke lov til at jage, bliver den hurtigt stresset og aggressiv. Ønsker du at dække kattens behov for at jage, kan du blandt andet opsætte en kattelem i din bolig, så katten kan komme og gå, når den vil. Katten vil primært forlade boligen om natten for at gå ud og jage mus, rotter og andet. Du skal dog ikke være bekymret! Katten ved godt, hvor hjem er, og den kommer derfor som oftest tilbage, når den er færdig med at jage og blive stimuleret i naturen.

Fred & ro er essentielt

I modsætning til hunden, er katten ikke et selskabsdyr af natur. Med tiden er katten blevet mere og mere menneskeglad, og langt de fleste katte elsker at være sammen med deres ejere og mennesker. Som katteejer skal du dog være opmærksom på, at katten har brug for fred og ro i hverdagen. Katten opsøger dig, når den vil kæle og putte. Har du børn i boligen, er det vigtigt, at du lærer dem, at katten har behov for fred og ro. Giver du katten fred og ro, når den har behov for det, får du til gengæld en ven for livet! Katten bliver nemlig hurtigt knyttet til dens ejer, og i langt de fleste tilfælde, vil den opsøge dig for at nusse og lege.

Katten bryder sig ikke om løft

Det er de færreste dyr, der bryder sig om at blive løftet rundt med. Katten er dog et af de dyr, der på ingen måder bryder sig om at blive løftet. Selvom man som katteejer kan synes, at det er hyggeligt at bære rundt på katten, og sidde med den i armene, er det ikke behageligt for katten. Skal du dog løfte katten alligevel, er det vigtigt, at du gør det korrekt. Når du skal løfte en kat, skal du holde den ene hånd under bagpoterne og den anden hånd under brystet. Der er delte meninger om, hvorvidt man skal løfte katten i nakkeskindet. Der kan dog argumenteres for, at dette er den korrekte måde, da det minder katten om måden, dens mor løftede den på som killing. Uanset hvad, er det generelt en dårlig ide at løfte rundt på katten uden begrundelse.

Written by admin