Guide: Sådan bør du klippe hækken

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hækken kan hurtigt blive uoverskuelig at holde henover sommeren, men faktisk kan du nøjes med at trimme den én enkelt gang hvert år. Se her, hvornår og hvordan du gør.

Ligusterhække, og andre hække der taber bladene om vinteren, har tendens til at gro vild og voldstomt heover sommeren. De gror mere end de hække, der er grønne året rundt. Hvis du skal sikre, at de står skarpt hele året, er det en god idé, at du klipper dem både i juni og august.

Klip hækken mindst én gang om året

Du kan godt klare dig med kun én enkelt klipning, hvis du ikke har noget imod, at de stritter lidt mere end ellers. Klip den i juli måned i stedet for i juni, og du kan nøjes med at klippe den én gang.

Du kan finde en oversigt over de bedste hækkeklippere ved at klikke her. Det er en god idé at vælge en ordentligt hækkeklipper, der tager til. Det kan eksempelvis være en elektrisk, håndholdt plæneklipper, som ikke kræver benzin eller ledning.

Det er genialt, hvis du har en kolonihave eller bare godt kan lide, at du kan have hækkeklipperen med dig på steder, hvor der ikke er en strømforsyning.

Pas på fuglereder, når du klipper hæk

Når du klipper hækken, skal du passe på, at du ikke klipper ind i fuglereder. Særligt, er det nødvendigt, hvis du klipper hækken før Skt. Hans, hvor fuglene ofte har æg i redderne. Vær desuden opmærksom på, at du åbner hækken op for katte og andre dyr, når du klipper den.

Klik hækken, når solen ikke skinner

Det er en god idé at vælge en gråvejrsdag, når hækken skal klippes. Gør du det, vil du ikke være lige så udsat for, at der kommer insekter vrimlende, fordi de bliver hvirvlet frem, når du bruger din hækkeklipper.

 

Written by admin