Hvilken indflydelse får kunstig intelligens på arbejdsmarkedet?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi ved alle, at kunstig intelligens formentlig ikke lægger så mange år ude i fremtiden. Vi har allerede opfundet små robotter, som kan rende rundt på hospitalsgangene og glæde patienterne. Og på gaden vil vi om få år se robotter, som render rundt og samler cigaretskoddet op. Men hvilken indflydelse får alt dette på arbejdsmarkedet?

Overtager robotterne kontrollen?

Mange kan være rigtig bange for, at robotterne vil komme og meget hurtigt overtage alle jobbene. Og det er da meget rigtigt, at mange jobs vil forsvinde med tiden, fordi kunstig intelligens simpelthen kan gøre tingene mere effektivt og billigere end os.

Mange er derfor bange for kunstig intelligens og vil gerne forhindre det. Men andre ser det som en enestående mulighed og som en forandring for hvordan vi egentlig definere det ’at arbejde’.

Måske vi takket være kunstig intelligens kan mindske det almene menneskes arbejdsuge, så det kan ende med at bruge mere tid sammen med familie og venner? Det er der allerede meget debat om og i nogle lande, så er man faktisk ved at eksperimentere med det.

Kontrol af arbejderne

Til at starte med så vil robotterne nu ikke bare komme og tage dit job fra dig. Selvom vi er kommet langt med kunstig intelligens, så er vi stadig ikke kommet så langt, at de kan tage dit job fra dig.

Til at starte med vil kunstig intelligens i stedet tage form af mere kontrol af den enkelte arbejder. Det er noget, som du kan læse mere om på https://worklogger.io/solutions/augmenteret-analyser/. Dette er blot et eksempel på, hvor vi er med kunstig intelligens i dag.

Denne kontrol er ikke nødvendigvis dårlig. I takt med at flere arbejder hjemmefra, så er det vigtigt at arbejdsgiveren ved, at du stadig bruger det bestemte antal timer på en opgave. Og det kan kunstig intelligens bruges til at kontrollere.

 

Written by Forslaget