Hvilket tag skal du vælge til huset?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er ingen tvivl om at farve, form og vægten af taget har en stor betydning. Samt holdbarheden også har en stor betydning, men det er også vigtigt at taget skal passe dertil.

Skal huset have nyt tag? Der er en masse muligheder, der er både forskellige tagtyper, men hver type findes også i mange varianter, både farverne, og form og strukturen. Der er både de lette tagtyper, mens der er de tunge, det er meget forskelligt.

Her er de lette tagtyper

Der er nogle typer, hvor det er muligt at slippe for at tage det gamle tag ned. Det kan altså lægges ovenpå det gamle. Der er nogle tagtyper, hvor det er muligt. Dog skal du tjekke om tagkonstruktionen kan holde til vægten af både det nye og det gamle.

Stål: Ståltag er stålplader, de er kendt for at være robuste og stærke. De kan fås i forskellige farver, pladerne ligner lidt teglsten. Ståltag larmer heller ikke så meget, når det regner.

Eternit: Det er lavet af fibercement, og det er meget udbredt det materiale. Formen er bølgeplader, der er flade.

Tagpap: Tagpap er en billig løsning, og det skal gøres ordentligt, for at det bliver godt. Det kan bruges på tag med lav hældning. Dog er holdbarheden kortere end andre løsninger

Her er de tunge tagtyper

Der er ingen tvivl om at de tunge tagtyper, er tunge, og det giver altså også en dyrere pris. Dog giver det en længere holdbarhed.

Tegl: Teglsten er robuste, de er dog dyre, og har en lang holdbarhed. Teglsten er ofte på ældre huse, da de passer på udseendet. De er pæne, og glinsende, så de drager meget opmærksomhed.

Beton: betontyper minder om teglsten, dog er der flere farvemuligheder. De er også noget billigere, dog er monteringen noget dyrere end ved tegltag.

En god ide er at isolere, så får du et stærkere tag.

Written by admin