Hvordan findes den helt rigtige efterskole?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Er dit barn begyndt at snakke om, at efterskole måske kunne være en mulighed, når de engang er færdige med folkeskolen? Det kan godt være en smule skræmmende som forælder at gå rundt med tanken om, at dit barn egentlig flytter hjemmefra i et års tid – men det er her, du skal huske på, hvor mange gode ting dit barn vil få ud af et sådant ophold – både som socialt menneske, men også en masse modenhed og faglighed. Men hvordan tackler du det lige, når I skal til at kigge på efterskoler – og hvilken efterskole er den rigtige for dit barn?

Hør, hvad barnet har at sige

Når efterskolen skal vælges, er det vigtigt, at du husker, at det ikke er dig, der skal på efterskole. Måske synes du, at efterskolen der ligger 20 minutter væk, er det helt rigtige valg, mens dit barn ikke er helt enig i den påstand. Hvis I nu bor på Sjælland, kan det være at I kan finde et godt forslag til efterskole på Sjælland, som opfylder begge jeres ønsker – men generelt er det altså barnet, der skal have det meste at have sagt.

Efterskoler er delt op i interesser og kompetencer

Du må som forælder heller ikke tro, at en efterskole bare er en efterskole, og at det er lige meget, hvor dit barn ender henne – sådan er det altså ikke. Dit barn skulle jo gerne ende på en efterskole, hvor de kan dyrke nogle af deres interesser, om det så er sport, musik, kunst eller noget helt andet. Går de på en efterskole, der specialiserer sig i en af deres interesser, vil det ofte også være meget nemmere at få venner, da man har denne fælles grund, som kan bruges til at starte de første samtaler, og dermed nye venskaber.

Written by admin