LED pærer er både gode for miljø og pengepung

LED pærer er både gode for miljø og pengepung

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi får ørene tudet fulde af gode tiltag, vi alle kan få gang i for at mindske risikoen for, at vores alles jordklode snart bliver alt for varm. Vi kan skifte fra en kostplan, hvor der ofte bliver købt oksekød, til en mere plantebasseret ugeplan, da køerne udsender en masse CO2. Dette vil måske – ingen ved det jo helt med sikkerhed – gøre en masse godt for vores miljø, ligesom det vil gøre godt, hvis vi i stedet for at købe to biler i hver eneste danske familie kun køber en, som man i stedet kan dele. Hvis der dog fortsat er brug for to større transportmidler, kan familierne i stedet købe sig en stor ladcykel på el.

Egentlig kan det være svært at overskue, hvor stor en effekt det har, når vi hver især sorterer vores affald i Danmark, når de alligevel smider deres affald på gaderne i andre lande. Hvad nytter det så, at vi kæmper herhjemme, når vi kun er godt og vel 5,5 millioner mennesker i landet.

Man skal ikke lade sig slå ud. Det nytter en hel masse, og man kan faktisk gøre en hel del selv, hvis man gerne vil være med i kampen om at beholde vores planet i mange år. I stedet for at købe de gængse lampepærer, kan du i stedet skifte til LED pærer. De holder både længere og bruger markant mindre strøm, når du har tændt for kontakten. Nok koster LED pærer en smule mere i indkøb, men det udligner sig næsten, når du medregner, hvor længe du kan bruge dem.

Når du tænder for kontakten, går der formentlig et øjeblik, før lyset for alvor bryder frem, hvilket nogle anser som et irritationsmoment, men kan man leve med, at de er lidt sløve i optrækket, er det blot at skifte til LED pærer.

Skulle der af den ene eller anden grund ikke være mulighed for at skifte til LED, så som minimum til energisparepærer. De kan fås over det meste, og produceres blandt andre af Sylvania, der forhandles her. 

Written by admin