Oplysning omkring sikker sex

Oplysning omkring sikker sex

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Sex er lang fra et tabubelagt emne her i danmark længere, og der bliver dyrket mere og mere sex. Heldigvis for det. Men der er et stigende problem forbundet med sex, nemlig sex sygedomme. Mange unge glemmer dog ofte præventionen. Det kan have store konsekvenser for både dem selv men også dem de har sex med. I denne artikel gør vi opmærksom på problemet, og ligger op til at oplysningen om sikker sex bør være bedre.

Rigtig mange piger i dag benytter sig af p-piller, og de unge tror derfor når pigen er på p-piller så kan de roligt dyrke ubeskyttet sex, for der sker ikke noget. P-piller er 98% sikre, men kun sikre i forhold til graviditet. P-piller hjælper på ingen måde imod sex sygdomme, og det er der desværre et stort antal unge som glemmer, eller ikke er klar over.  Et af de helt store problemer er at flere kønssygdomme er ikke forbundet med nogle symptomer, så den enkelte person kan gå i lang tid, uden at være klar over at vedkomne faktisk er smittet og kan bærer sygdommen videre.

Mange forskellige slags kønssygdomme

Klamydia er klart en af de mest udbredte kønssygdomme er og omkring 50.000 danskere smittes hvert år med klamydia. Det er primært unge under 25 år der smittes. Efter klamydia er kønsvorter eller kondylomer som de hedder, den mest udbredte kønssygdom. Her rammer ca 12.500 hvert år, men til gengæld kun 10% der er under 25 år.

Beskyttelse med kondom

En af de mest sikre måde at beskytte sig mod sygdomme, er at benytte kondomer under samleje. det er den prævention som kommer tættest på at være 100% sikker. Hvis du ikke er meget for at gå ned i det lokale supermarked og købe kondomer, kan du på flere webshop finde billige kondomer. Kondomland.dk har et udvalg som minder om bland selv slik, hvor du selv kan vælge de typer, størrelser, smage mm. du har lyst til, til billige penge.

 

Written by admin