Sådan bliver dit barn god til engelsk

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Engelsk er et vigtigt sprog i vores globaliserede verden – og som bekendt bliver man bedre til et sprog, jo tidligere man lærer det. Det er nemlig nemmest at lære et nyt sprog, når man stadig er ung, og det er også derfor at engelskundervisningen begynder så tidligt i folkeskolen. Dit barn har derfor allerede de bedste forudsætninger for at blive god til engelsk, men der er meget, du stadig kan gøre for at sikre at dit barn for alvor bliver god til engelsk. Læs med her og find ud af, hvordan du kan hjælpe dit barn med et forbedre sit engelsk.

Brug sproget i hverdagen

Man bliver som bekendt god til et sprog ved at bruge det, og det betyder faktisk, at du som forælder også skal inddrages. I kan f.eks. gøre det til en vane at snakke mere engelsk derhjemme, så dit barn bliver bedre til at bruge og udvide sit ordforråd. På den måde kan du også selv rette fejl og hjælpe dit barn med at få udvidet sit ordforråd, så I kan holde længere og længere samtaler på engelsk. Det hjælper dog kun, hvis du virkelig holder fast i, at der skal snakkes engelsk derhjemme og I alle sammen er med på det.

Ophold på en international efterskole

Der findes efterskoler med mange forskellige fokusområder som f.eks. musik, dans, teater eller sport – men der findes også mere boglige efterskoler, som har fokus på sprog. Der er her tale om de såkaldte internationale efterskoler. På en international efterskole er der fokus på sprog – og i langt de fleste tilfælde er der tale om det engelske sprog. Her bruger man sit engelsk rigtig meget, både i og udenfor undervisningen, sammen med både lærere og andre elever. Derudover får man også engelskundervisning på højeste niveau og man kommer ofte også ud og rejse til engelsktalende lande, så man også får brugt sit engelsk i praksis med modersmålstalere.

Læs engelske bøger

Selvom man naturligvis bliver bedre til et sprog, når man bruger det, så bliver man faktisk også bedre til det, når man læser det. Når man læser, f.eks. sine yndlingsbøger, på engelsk, så får man en rigtig god forståelse for sproget, og man får også udvidet sit ordforråd. Man ser de forskellige ord i forskellige sammenhænge og lærer, hvordan sproget er sammensat. Det kan hjælpe én med at blive bedre til at holde længere samtaler på engelsk.

Se engelske film (uden undertekster)

Selvfølgelig skal man bruge sproget, men det hjælper også rigtig meget at lytte til sproget. På den måde får man nemlig en god indsigt i udtalen af de forskellige ord, specielt hvis der er tale om nyere og mere komplekse ord. Det bidrager til at man kan bruge flere og flere ord i samtaler med både familie, venner og modersmålstalere.

Written by admin