Sådan tager du konflikten op på jobbet

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vores arbejde fylder en stor del af vores liv. Derfor kan det heller ikke lade vær med at påvirke os – selv når vi ikke er der.

Ingen bør gå på arbejde med ondt i maven – og ingen behøves at gøre det! Hvad end dit problem omhandler for hårde arbejdsdage, tarvelige kollegaer eller en chef, der ikke taler pænt til dig, så er det vigtigt, at du får taget hul på problemet, inden det begynder at fylde for meget.

Tal med dine kollegaer

Hvis din konflikt er kommunikation – enten fordi, der er nogle, der ikke vil tale ordentlige til dig, slet ikke vil tale til dig eller andet, så bør det også kunne løses med kommunikation!

Hvis du ikke synes, at dine kollegaer snakker ordentligt til dig, så tal om det med nogen. Hvis din chef ikke taler ordentlig til dig, så betro dig evt. til en god kollega, og spørg om han/hun har prøvet lignende. Det er aldrig i orden at tale dårligt til sine ansatte, så husk at det kun er retfærdigt, når du forsøger at stoppe det. Uanset hvad problemet er, så bør du starte med at finde en, du kan tale med det om.

Konfronter personen

Når du har fundet en at tale med din situation om, begynder det hele at blive lidt lettere. Men det er desværre ikke nok at tale med andre om konflikten – du bliver nødt til at konfrontere ham/hende, du har en konflikt med.

Inden du gør, så er det vigtigt, at du tænker og hvad, hvordan og hvor du vil sige det henne. Det er fx ikke særlig hensynsfuldt at skælde din chef ud foran alle på kontoret – selvom det måske kunne virke fristende.

Det er heller ikke heldigt, hvis du kommer til at sige noget i vrede, du ikke helt mener, fordi konfrontationen gør dig utilpas eller arrig. Jo mere forberedt du er – jo bedre.

Tag til samtaleterapi

Hvis din situation er virkelig slem, kan det være en fordel at tage til samtaleterapi. Samtaleterapi er en samtale mellem en kunde og en psykoterapeut, som er uddannet i konflikthåndtering og kommunikationsproblemet. Ligger jeres virksomhed i Odense, kan du med fordel tage til samtaleterapi i Odense, hvor du kan snakke ud om dine problemer og håndtere situationen.

Written by admin