Sådan vælger du den rette efterskole

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

At tage på efterskole er en stor beslutning, men det er næsten en større beslutning at vælge, hvilken skole, der skal være udgangspunktet for ens liv i et helt år. Hvis du eller dit barn står og skal finde den rette efterskole, er der derfor en del ting, du skal have styr på, inden der vælges. Eksempelvis er det vigtigt at have styr på dine eller dit barns interesser, og derudover er det også vigtigt at undersøge, om skolen kan leve op til forhåbningerne og forventningerne til det sociale og faglige.

Undersøg forskellige skoler ud fra din hobby

Inden du begynder at søge rundt efter forskellige skoler, kan det være en god idé at nedskrive alle de ting, du elsker at lave. Måske er du kreativt anlagt og nyder at nørkle med tegninger, malerier eller lignende. Måske er du til sang, musik og dans og andre rytmiske aktiviteter. Det kan også være, at du er vild med sport og endda dyrker det i din fritid. Er det sporten, der trækker mest i dig, kan du søge videre på isi efterskole. Se hvad de har at byde på her.

Når du har skrevet en liste over dine hobbyer, kan du begynde at søge efter skoler, der tilbyder fag inden for dine interesseområder. Det kan være overvældende til at starte med, men når du begynder at kigge rundt på skolernes hjemmesider, skal det nok blive mere overskueligt. Er du til sport, kan du eksempelvis tjekke isi efterskoles hjemmeside ud. Når du har fundet en skole, som har fag inden for dit interesseområde, kan du besøge skolen til åbent hus eller arrangere et møde med lederen eller andet personale, som kan vise dig rundt. Her kan de fortælle mere om fag, det sociale og selve livet på en efterskole.

Written by admin