Skal du have udsmykket en klokke?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Klokker har i mange år haft det traditionelle gøremål at ringe ind til bøn, ringe ved højtider eller lignende. Når man tænker på klokker, så forbinder man dem nok ofte med selve klokkelyden. En højtidelig lyd med en majestætisk tone, som man aldrig er i tvivl om, hvor kommer fra.

Brug sanserne i kirken

Når man tænker på klokker, tænker man nok også ofte på kirker. Det er stedet, man bliver indkaldt til, når klokkerne lyder. Du har måske ikke tænkt over det før, men kirken er faktisk forbundet til mange sanser: Vi skal høre klokkerne og gudstjenesten, vi skal smage Jesus “blod og legeme” og ikke mindst se de flotte dekoreringer og skulpturer, de fleste kirker gemmer på.

Det er en fryd for øjet at træde ind i en kirke, og vi forventer ikke mindre, når vi gør. Tænk bare på hvor mange storbyers ferier, du har været på, hvor byens lokale kirker har været en kerneattraktion.

Personliggør jeres klokke

Hvis du er ansat i en kirke – måske tilmed har en høj stilling – så ved du også, hvor høje forventninger der kan være til en kirkes udsmykning. Det er ikke bare religion, vi forbinder med kirker – det er også i høj grad arkitektur og ornamentik.

En kirke er noget, der godt må slå de besøgende lidt omkuld. En attraktion, der er lidt mundlammende. Der er jo også mange kirker, der ikke må tales i, og dette sikrer et større fokus på ornamentikkens detaljer.

For at imødekomme folks forventninger til jeres kirke udsmykning, kan I fx vælge at få udsmykket en af jeres klokker. I de fleste tilfælde tilbydes de besøgende at komme op og se indersiden af kirketårnet. Kunne det ikke være fint, hvis de så jeres engagement for kirkens udsmykning på en af jeres klokker?

Klokkerne kunne fx dekoreres med et citat fra biblen, et stykke af en sangtekst for salmebogen eller noget helt trejde. Hvis der står noget på klokken, bliver folk nødt til at stoppe op og kigge og læse.

Det betyder, at folk vil bruge mere tid på at interessere sig for jeres klokkeværk og tilføjer ekstra underholdning, når de bliver nødt til at interagere med værket ved at læse på det.

Written by admin