Vælg genbrugsplast når du køber plast sveller

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Med sin simple form og simple funktion, er en svelle noget som kan virke ukompliceret, men som alligevel er en vital del af mange dele af forskellige byggeriers konstruktioner. Plast sveller er ligeledes blevet mere udbredt de seneste år. Mange sveller har traditionelt brugt træ som materiale – i særdeleshed bøgetræ. Desværre fandt man ud af, at det stof, som bøgetræet blev imprægneret med, kunne udsende kræftfremkaldende stoffer. Derfor er sveller i plast noget, som kan tænkes som et alternativ.

Grunden til at man imprægnerede træet var, at det i så fald ville holde længere. Træ er kendt som et nemt tilgængeligt, billigt og meget fleksibelt materiale. Det har desværre den ulempe, at det er let modtagelig overfor ydre påvirkninger såsom vind og vejr. Hvis man bygger en konstruktion med dette, kan det blive en ulempe over tid. Plast sveller er derimod langt mere holdbare og kan stå imod vejrforholdene.

Med sveller i plast, kan man også tænke mere klimavenligt

Selvom sveller i plast er langt lettere at vedligeholde end træ, så kan man bekymre sig over, om det er det mest klimavenlige valg. Her kan man i stedet overveje at investere i vedligeholdelsesfri svelleri genbrugsplast. Den store fordele ved plast er, at det ikke er biologisk nedbrydeligt og derfor holder meget længe. Den stor ulempe er desværre den samme som fordelen, hvis eksempelvis plast smides i naturen. Derudover udleder plast alt for meget CO2 under produktionen. Det kan derfor virke som det mindst klimavenlige valg, at bruge dette materiale.

Teknologien indenfor genanvendelse af plast er dog i hastig fremgang. Når man køber plast sveller, burde man derfor overveje genbrugsplast. Der produceres meget plast i vores samfund i dag, men hvis vi samler det ind og sender det til genbrug, kan det få en ny anvendelse. Sveller i genbrugsplast kan dermed samle fordele fra flere forskellige verdener: Holdbarhed og genbrug.

Written by Forslaget