Vi elsker spil med høj volatilitet

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Danskerne elsker spillemaskiner med høj volatilitet på grund af deres potentiale for at udbetale kæmpe stort for meget små indsatser. Det kan sammenlignes med at købe skrabelodder, når man alligevel er i supermarkedet eller kiosken. En lille mønt for noget, der potentielt kunne blive til meget mere. Faktisk så elsker vi at tage chancen, selv når vi ved, at vi nok kommer hjem med et stykke værdiløst papir.

Forskellen på høj og lav volatilitet

Der er stor forskel på spillemaskiner, onlinespil og endda også på skrabelodder. Nogle giver små gevinster nærmest hele tiden, så du bliver fristet til at spille en gang mere, nu du jo alligevel har vundet dine penge tilbage. Andre spil giver sjældnere gevinst, men tilbyder derimod større summer til den heldige vinder. Forskellen ligger i det, der kaldes volatilitet. Spillemaskiner med lav volatilitet giver mange små udbetalinger, mens spillemaskiner med høj volatilitet giver få, men store udbetalinger.

Man skulle måske tro, at det er spillemaskiner, spil og skrabelodder med lav volatilitet, der lokker flest spillere til, når vi konstant oplever en lille succes hver gang vi vinder, men overraskende mange danskere foretrækker spændingen forbundet med at gå efter den helt store gevinst selv når chancerne er mindre. Vi forstår risikoen, men løber den alligevel, for det kunne jo være!

Spil for sjovt

Rigtig mange foretrækker dog spil, hvor indsatsen ikke er monetær, og spiller i stedet almindelige spil for points eller for ikke-monetære gevinster i spillet. Men tendensen er den samme. Vi kan godt lide suset i maven, når vi satser hele molevitten og potentialet for at vinde det helt store. Uanset om det er points eller seje ting eller præmier i vores favoritspil. Selv hvis alt fejler, så er der jo altid et spil mere, man skal bare starte helt forfra.

 

Written by Forslaget